What’s in a name?

Jag är en fundersam person. Jag funderar, vrider, vänder och oroar mig ganska så mycket. För en månad sedan gick all tankeverksamhet till bröllopet. Nu… jag har inget att oroa mig för. Mitt största problem just nu är när och hur jag ska ändra mitt efternamn. Ska jag ta bort mitt efternamn och bara ta B’s? Ska jag köra dubbelt?  Han och jag gjorde en deal för längesedan om att jag skulle ta hans efternamn och jag står fast vid det. För honom är det viktigt. Kulturella skillnader. Jag tänker mycket på identitet i nuläget. Jag har ju mitt namn, jag har alltid varit S.C.

Å ena sidan – vad händer med mig om jag tar bort C:et? Å andra sidan – sitter verkligen min identitet i mitt namn? Förändras jag för att mitt efternamn försvinner? Mitt arv försvinner ju inte? Mitt släktträd förändras inte för att jag byter efternamn. Min familj förändras inte för att jag byter.

Det är svårt. Fast det inte borde vara svårt. Jag vill att vi ska heta samma. Jag vill visa att vi hör ihop. Om inte annat blir livet lättare när vi befinner oss i USA. Då är jag mrs. L, inget annat. Tankarna går ihop sig och en dag, när jag känner mig redo kommer jag skicka in anmälan. Men för nu, vill jag bara vara jag, mitt förflutna, min nutid och min framtid – om så bara för en liten stund till.

Övre bild: Från vår första resa till familjen i USA.
Nedre bild: Från vår bröllopsdag. (Foto: Jennie Werther, Werthers foto)

Samma kvinna, något äldre på den nedre bilden. What’s in a name that which we call a rose by any other name would smell as sweet – Shakespeare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s